Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 30 oktober 2008

The Terminator

Berörde i gårdagens inlägg Arnold Schwarzenegger och hans guvenörsgärning och Kaliforniens bräckliga ekonomi. Jag noterar att Arnold Schwarzenegger invigningstalade vid Breeders Cup-tävlingarna på galoppbanan Santa Anita förra helgen. Han avslutade med följande ord: "Stay as long as you can. We need your money". Så sant, så sant.

Nya tider

Visst är det underbart att för första gången på länge se gräsmattan täckt av rimfrost och bilrutorna helt igenisade.Turen ner till brevlådan för att hämta morgontidningen ger omedelbar vederkvickelse och ännu en ljuvlig dag har tagit sin början. Buddha tycker dock att utgång i denna väderlek är alltför vågad och nöjer sig med ett kort besök i glasverandan innan han vänder nosen mot kökets härliga golvvärme. De odubbade vinterdäcken är pålagda sedan en vecka och bilens utrustning är kompletterad med isskrapa och spolarvätska. Må bara snön vänta med sin ankomst, ja helst uppskjuta ankomsten helt. Det får väl ändå anses tillräckligt med en antydan till vinter.