Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 november 2008

Charlotte Kalla bara älskar att åka skidor

- Jag kände mig så himla glad ute i spåret i dag. Stressen fanns inte där. Jag blev nästan lite orolig för att det gick för sakta, men det är kanske så det ska kännas när man åker fort.

– En hel supporterbuss från Tärendö var här i dag. Jag bara älskar att åka skidor, på hemmaplan, i det här vädret, med den här publiken och i en bana som jag gillar.

Visst är det underbart att höra denna tjej tycka till efter en utklassningsseger i Världscupen.

Det är annat än de uppblåsta och bortskämda fotbollsstjärnor i Serie A, La Primera División och Premier League som inte sällan tycker sig utgöra Universums Centrum och inte alltid vill uttala sig inför den publik som föder dem så vida dom inte får rejält betalt för intervjun.

Politikerförakt, varför finns det ?

Att höra hur politiker på både minister- och kommunal nivå uttalar sig om bostadspolitiken och dess konsekvenser (ökad segregation och vidriga bostadsförhållanden för många, f f a missbrukare och invandrare ) får mig att må illa.

I inlägg den 15/11 reflekterade jag över finansmarknadsminister Mats Odells agerande, eller snarare brist på agerande, under den pågående ekonomiska krisen. Efter att ha sett Uppdrag granskning belysa den svenska bostadsmarknaden, med bl a intervju med bostads- och kommunminister Mats Odell, så inser jag än tydligare varför det finns en företeelse som benämns politikerförakt.

Jag hyser inget generellt politikerförakt och känner själv politiker på såväl riks- , landstings-, som kommunal nivå som båder har ryggrad och kompetens och som jag har den största respekt för.

Dock, ämnet är intressant och jag har för avsikt att återkomma med ytterligare reflektioner så snart jag ånyo blir påmind.

Heder åt Lars G Nordström

Jag har tidigare , i inlägg den 18 och 19 november, reflekterat över lönen ( 900.000:-/mån. ) för Postens nye vd.

All heder åt Lars G Nordström som idag avslutade en intervju i TV4 med att meddela att han avstår hela sin lön från Posten.

– Jag inser att det här är en ganska hopplös diskussion att föra. Därför har jag bestämt mig för, av hänsyn till Posten, medarbetarna i Posten, kunderna i Posten och mig själv, att avstå från lönen. Den som jag fått hittills och den jag kommer få under det här korttidsengagemanget, säger han till TV 4.

Äntligen en person som förstår det orimliga i dessa fantasilöner och som dessutom i faktisk handling visar detta.

Nu tycker inte jag att höga chefer ska jobba gratis men kanske var det nödvändigt för framtiden att det statuerades ett övertydligt exempel för att få slut på dessa fantasilöner.

Jag undrar vad Postens styrelseordförande Marianne Nivert tänker just nu.

Det torde nog finnas en hel del giriga chefer med fantasilöner där ute som känner trycket nu när Lars G Nordström föregått med gott exempel.