Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 8 juli 2010

Äntligen !

Så tillmötesgår då Beatrice Ask till slut Tomas Bodström och förordar en omorganisation av Polisen. Inte en dag för tidigt tycker jag. Just för en verksamhet som den Polisen bedriver så tror jag att det är särskilt viktigt med en enhetlig och tydlig ledningsfunktion. Erfarenheterna från övriga rättsväsendet, t ex Kriminalvården där jag själv arbetar,är ju goda.
Men, visst är hon seg och saktfärdig, den rosa Beatrice Ask. Kanske får hon några uppiggande besök i sin rosa husvagn på sin campingturné så att hon får upp ångan och kan visa lite GO som minister

ADHD - "har vi råd att inte satsa"?

Ett av de otaliga seminarierna under Almedalsveckan avhandlar just ADHD-problematiken och vad samhället redan idag kan göra för att spara pengar och undgå mänskligt lidande. Mia Frisk (Kd) är en klok politiker som förstått detta.

(S)olveig Ternström

Så är då den första uppmärksammade partiövergången klar i denna valrörelse.
Solveig Ternström har konverterat från C till S. Och...............

Svagt Littorin

Igår skrev jag i positiva ordalag om Littorins avhopp. Nu verkar det som jag var fel ute och Littorins avhopp inte i första hand hade med barnen att göra utan mera handlade om att rädda sitt eget skinn. Vad säger man då? Ja, ynkligt och uselt synes passande. Littorin är alltså en skitstövel som inte alls förtjänar min cred. Ett handlande som detta kommer bara att späda på politikerföraktet.
Om detta nu är den sanna versionen av denna story.