Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 13 mars 2011

Spännande helgmåltider

I fredags sade D att hon skulle bjuda mig på en ny spännande rätt, frasig haj. Gissa om jag blev nyfiken. Haj, är det möjligt? Ja, förklaringen kom när rätten skulle serveras. Nog var det en frasig haj alltid, fylld med bl. a. ärtor och en mix av havets läckerheter. Smakade utsökt och fyllningen kan ju varieras utifrån tycke och smak.På lördag var det dags för en rätt från Marocko. En gryta bestående av bl. a. sju olika sorters rot- och grönsaker. Serverades förstås med couscous.Inte en festrätt kanske men en mycket god vardagsgryta. Så nyttig dessutom.Idag, söndag, hade vi planerat att grilla och äta ute för första gången i år. Vädrets makter stod oss dock inte bi så det blev så att D grillade grekiska färsbiffar och sedan intog vi måltiden inomhus. Nelson var förstås med matte som sällskap och med så kylig grillpremiär så behövde D värma sig med glögg. Titta här:grekiska färsbiffar,en ljuvlig sallad och tzatziki därtill.Tycker du som jag att det är viktigt att en måltid är vacker att titta på likväl som god att äta?När vi njuter vår måltid inomhus så ser vi förstås också till så att våra skogens vänner har nåt ätbart ute i trädgårdsrestaurangen.