Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 22 december 2011

En vit jul ?


Titta där, nu är D hemma igen efter att ha gjort de allra sista julinköpen. Minnsann har det inte kommit lite snö oxå. Julruschen är just nu intensiv.

D var övertygad om att mitt liv skulle förkortats med ett år om jag idag skulle följt henne på inköpsrundan. Den första kön började vid rondellen innan Mariebergs köpcentrum. Ja, sedan fortsatte köandet som du förstår.

Jag gör mig bäst hemma på Getingstorp. Nu väntar förberedelser inför julafton då en riktig familjejul ska firas. Vi blir dussinet fullt, plus fem fyrbenta.

Carema - en uppvisning i vidrigheter

Dert synes inte finnas någon hejd på hur profitintressena fått styra några av de de privata vårdbolagens äldrevård. Just nu läser jag om ännu ett avskräckande Caremaexempel där personalen uppmanas att tävla i sparsamhet:
- ”Som en liten tävling varje månad – se vilken avdelning som legat på minst kostnad".

Jag mår illa när jag läser detta. Ja, det går så långt att jag börjar känna skam för att tillhöra människosläktet. Finns det ingen gräns för människors profithunger?
Att "gå över lik" betraktas som en bedrift och premieras. Fy fan så vidrigt!

Företag som Carema tar fram det sämsta hos oss människor och drar oxå skam och vanära över övrig privat verksamhet inom vårdsektorn.

Nu är det ju, tack och lov, inte så att alla privata verksamheter är förkastliga. Det finns exempel på privata vårdbolag som vinnlägger sig om god omvårdnad av hög kvalitet. Dessa företag gör oxå vinster (rimliga) men inte på vårdtagarnas bekostnad utan genom att göra ett bra jobb och blir därför attraktiva att köpa tjänster av.