Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 14 oktober 2012

Mera från "husets hjärta"







 
Att sitta i köket och lyssna till en brasa i vedspisen och bli omsluten av dess lena värme är något av det bästa en gråkall höstsöndag har att bjuda.





När jag därutöver undfägnas en ljuvlig måltid, ja då finns inte mera att önska.

Köket - "husets hjärta"

Vid den här tiden på året är aktivitetsnivån extra hög i köket. Mycket från trädgården återstår att tas om hand och bli till ljuvliga ingredienser i kommande vintermåltider. Samma gäller svampen från mattes skogspromenader med Nelson. Brödbak blir det oxå tid till. D sköter förstås göromålen medan Nelson, Sigge och jag är intresserade åskådare.




Nelson och Sigge, delvis skymd av purjolöken,  ser till att vara nära matte.


 
Purjolök och morötter väntar på infrysning, dagens svampskörd väntar på att torkas och nybakade baquetter kommer att smaka gott till kvällens osttallrik.


Ett myggfönster, D:s fiffiga lösning för att torka svamp.