Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 7 februari 2014

Fredagsmys

Av förklarlig skäl går D och jag nästan aldrig ut på restaurang och äter numera. I bästa fall blir det några värdshusbesök ute på vischan under sommaren.  Det goda detta medför är att jag får njuta av D:s gudomliga kokkonst här hemma på Getingstorp.

Undantagsvis köper vi med något take away när schemat varit alltför fulltecknat. Så blev det t ex idag då D köpte fredagsmiddagen på nyöppnade restaurang Green fellow  i Örebro.  Restaurangen har ett udda och intressant koncept. Vi valde idag Blåbärssallad med följande sammansättning: spenat, blandsallad, gurka, päron, getost, blåbär, granatäpple, valnötter och ägg.  Över salladen slingrade D balsamicovinäger. Kul mix, eller hur? Det smakade utsökt.

En både nyttig och god Blåbärssallad.
 
D har fixat en fräsch bukett som brukligt när det är helg.