Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 18 oktober 2015

Lite grekiskt



Att jag är torsk på Grekland har du som
läser min blogg säkert förstått.
Det vet även barnbarnen Erik och Alice
 som hade dessa med till mig från Greklandsresan.
12776
Ouzo är en perfekt inledning
på en grekisk måltid.
I fredags hade vi anledning att fira. Det blev då en grekisk middag. Inte konstigt då jag älskar det enkla grekiska köket. Jag påmindes då oxå om att det i torsdags var Fetaostens dag. Den 15 oktober 2007 beslutade EU att Grekland har ensamrätt på namnet Feta, vilket innebär att all ost som numera heter Feta är från Grekland. 
Denna grekiska rätt á la D bjöds jag i fredags.
Rätten föregicks av en ouzo och
till maten blev det grekiskt rödvin.
SUB (Skyddad Ursprungsbeteckning) eller på engelska P.D.O. (Protected Designation of Orgin) innebär att ost som bär namnet Feta måste vara producerad och packad i Grekland och framställd i enlighet med det traditionella receptet.Fetaost är en av världens äldsta ostar och numera firas alltså Fetaostens dag den 15 oktober varje år.
Detta är Systembolagets hela utbud av grekiskt rödvin.