Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 23 juli 2017

Närodlat


D:s wigwam blir allt ståtligare.
                                                                                                                             
Vid den här tiden så består våra måltider till huvuddelen av vad som växer i trädgården. Förutom att det smakar gott, helt annorlunda och mera än det som köps i matvaruaffären så är det en speciell känsla att veta vad som ligger på tallriken. Aldrig behöver jag fundera över under vilka förhållanden det odlats och skördats, hur lång tid det är sedan det skördades eller vilka tillsatser det innehåller. Jag kan bara äta och njuta.
D och Sigge ute på skörderunda.
Kanske funderar D på vad hon ska
laga till lunch.

Det blev en omelett på Bergaägg, parmesan och
från trädgården;  morötter, broccoli, chili, vitlök,
silverlök, sockerärter och persilja.
Bättre blir det inte.